Intuitief Schilderen

Locatie: Galerie/ Atelier sarah Creek art

Zuideinde 18,   7941GH  Meppel 

Dagdeel / tijd : in overleg

Maximaal aantal deelnemers: 2 personen

Kosten:  29.50 euro inclusief materiaal en koffie/thee

 

Wat is intuitief schilderen?

Intuitief schilderen kan ook wel als een proces gezien worden waarin je loskomt van je denken. Dit betekent onder andere dat je meer rust zult gaan ervaren in het dagelijks leven, maar ook dat je dichter bij jezelf komt te staan.

Daarnaast weerspiegelt een intuitief schilderij de verlangens, kwaliteiten en blokkades van de schilder. Het schilderproces is en kan dan ook emotioneel van aard zijn.

Tijdens het schilderen geldt: "Alles mag en niets moet". Zo hoef je geen talentvolle schilder te zijn of ervaring te hebben. Daarnaast mag je tijdens de les zelf bepalen welke materialen je wilt gebruiken. Denk hierbij aan kwasten, penselen, paletmessen, potloden,  of gewoon je handen.

Ook maakt het niet uit wat anderen denken over jouw schilderij, want bij intuitief schilderen is het resultaat onbelangrijk.

Wanneer is een intuitief schilderij geslaagd? : Als de schilder bewust is geworden van zijn gedachten, emoties, oordeen, enz.

Wat ervaar je tijdens het schilderen?: vaak dingen uit het dagelijks leven, zoals: ongeduld, verwachtingen, het niet kunnen los laten, bang om fouten te maken, enz.

Wanneer is het intuitief schilderen iets voor mij?: Als je zelf verder wilt ontwikkelen, wilt experimenteren, ervaringen wilt delen, enz.

 

Wat zijn de resultaten

Het intuitief schilderen helpt om even helemaal tot rust te komen. Je werkt namelijk inpulsief zonder je zorgen te maken over het eindresultaat. Daarnaast helpt een  intuitief schilderij bij de ontwikkeling van jouw persoonlijkheid, waardoor je leven vaak meer betekenis krijgt.

Hieronder een aantal resultaten/ doelen:

* Bewustwording

* Bevrijding

* Rust

* Zelfvertrouwen

* Creatieve ontwikkeling

* Gevoel van eigenwaarde wordt vergroot

* Ontspanning

* Inspiratie voor jouw/ het leven

* Tijd voor jezelf.

Informatie: sarahcreekart@gmail.com

Bron:   www.acrylverfschilder.nl