Verhalen schilderen

Vertellen van verhalen

Van vroeger en ver daarvoor.

Dat kan op veel manieren.

En dan vertellen beelden

ineens zoveel meer.

Schilderend vertellen.

Over ervaring en gevoel.

Maakt dat mensen terugkomen,

bij zichzelf en de ander.

Samen schilderen en elkaar ontmoeten

 

 

 

 

 

 

 

Dagdelen in overleg: 09.30 -11.30 uur / 14.30 - 16.30 uur.

Investering: 65 euro p.p. per dagdeel = 325 euro p.p. inclusief informatieve gesprekken met client en familie, wekelijks mailcontact familie ,ontwerp, materiaal, geschreven verhaal en exclusief reiskosten en btw

Er zijn 5 dagdelen nodig voor een schilderij. Kosten worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de W.M.O. / Oranje Fonds, Waardigheid en trots, Informatie: uw Coordinator Welzijn of gemeente. 

Met meer dan 25 jaar ervaring als verzorgende en activiteitenbegeleider begeleid ik ouderen in een verpleeg/ zorg instelling. Welzijn en welbevinden is daarvan altijd een onlosmakelijk onderdeel van geweest.

Als kunstenares heb ik Verhalen Schilderen ontwikkeld. Deze kunstzinnige methode heeft als doel ouderen met een dementie te helpen herinneren. Het onderwerp is vaak een herinnering of een portret van toen de bewoner nog jong was en vol in het leven stond. Het schilderij dat ik maak, of samen met de cliënt, kun je zien als een bladzijde uit een levensboek. De weg naar het eindresultaat, de beleving , in het moment zijn en het opalen van fijne herinneringen is waar het uiteindelijk om gaat. Dat daarbij een blijvend object ontstaat , is alleen maar mooi meegenomen. Ik merk dat het voor familie erg waardevol is en wordt als de client is overleden.

Voor meer informatie en verhalen: www.verhalenschilderen.com

 

Inmiddels heb ik met dit project de Zilveren Gieter gewonnen binnen Zorggroep Noorderboog. De prijs is door een werkgroep in het leven geroepen om werknemers vernieuwend te laten zijn en te stimuleren om op een innovatieve manier samenspel te realiseren  tussen cliënt, informele en formele zorg.

"Een heel mooi initiatief, en uniek in Nederland, is het schilderen van verhalen. Kunstenares Sarah Creek komt daar voor naar Kaailanden. Door verschillende gesprekken met cliënt en mantelzorger(s) maakt zij een schilderij over en veelal met de cliënt. Mooie momenten voor cliënten en mantelzorger(s). Voor de zorgmedewerkers kan het nieuwe informatie over de cliënt opleveren. Gewonnen binnen de Zorggroep Noorderboog"

 

Sarah Creek Art is doo  www.samendementievriendelijk.nl aangemerkt als een dementie vriendelijk bedrijf.